Hur börjar jag spela golf?

  • För att få spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du Grönt Kort – ett sorts bevis på att du har koll på spelet och reglerna.

    Du hittar mer information och kan registrera dig direkt på https://borjaspela.golf.se/

    Du förbereder dig för Grönt Kort genom att lära dig grundläggande teori och träna på spelet i praktiken, gärna med hjälp av en golftränare. PGA-utbildad tränare. 

    När du känner dig redo är det dags att göra kunskapstestet i Min Golf och göra spelprovet genom att gå en rond på golfbanan på ett givet antal poäng.

    När du har fått godkänt på kunskapstestet och spelprovet hjälper golfklubben dig att aktivera ditt Gröna Kort. Efter det är det bara att hitta en klubb där du vill bli medlem!

    Det finns också så kallade pay and play-banor, där du inte behöver ha Grönt Kort för att spela. Men med Grönt Kort och ett aktivt medlemskap i en golfklubb får du åtkomst till alla Sveriges banor.

    Kontakta en golfklubb nära dig så berättar de mer! Det finns cirka 450 golfklubbar runtom i Sverige att välja bland – använd gärna kartan ovan för att se vilka som finns i ditt närområde.

  • Fick du svar på din fråga?

      

    Lämna feedback