Hur fungerar spelprovet?

 • Spelprovet går ut på att du går en rond över 9 hål på en valfri banvärderad golfbana. För att bli godkänd ska du få minst 18 poäng på handicap 54,0.

  Ronden måste spelas tillsammans med en så kallad markör – en person som redan har Grönt Kort och är medlem i en golfklubb. Markören kan hjälpa dig att räkna dina slag under rundan.

  När du har spelat klart registrerar du ditt resultat i Min Golf, som automatiskt räknar ut hur många poäng du fått. Har du fått minst 18 poäng så har du klarat spelprovet.

  Om du även har klarat kunskapstestet är du klar för Grönt Kort och kan be en golfklubb hjälpa dig att godkänna kortet.

  Innan du ger dig ut: kontakta golfklubben där du vill spela för att höra vad som gäller kring att boka en rond för spelprov, vad det kostar och om banan är banvärderad.

  Tips! Att gå nybörjarkurs eller ta lektioner hos en golftränare ger dig bättre förutsättningar att klara spelprovet och få en bra start på ditt golfande. På klubben kan du också träna på golfens olika slag, göra ditt spelprov och upptäcka mer av det golfen har ett erbjuda.

  Har du inte redan besökt en golfklubb eller tränare? Det finns cirka 450 golfklubbar runtom i Sverige att välja bland – använd gärna kartan ovan för att se vilka som finns i ditt närområde.

 • Fick du svar på din fråga?

    

  Lämna feedback